Hemoroizi sau fisura anala? De ce suferiti in cazul dvs.?

Sunteti constipati si ati descoperit recent sange pe hartia igienica si la suprafata materiilor fecale. Cu siguranta anusul dvs. este foarte inflamat. Uneori simtiti o durere vie ascutita, dar doar cand faceti anumite miscari. Va doriti o solutie pentru toate aceste situatii, un tratament natural si eficient.
Dar mai intai de toate, va doriti sa stiti daca suferiti de hemoroizi sau fisura anala. Care este diferenta?
Hemoroizii sunt vase de sange care s-au iritat si marit si care cauzeaza disconfort si sangerari. Hemoroizii sunt de doua tipuri: hemoroizi interni si hemoroizi externi. Daca aveti hemoroizi externi, ii puteti simti iar atunci cand sunt cu adevarat inflamati, vor semana cu o masa de tesut de culoare violet in jurul rectului. Hemoroizii interni pot fi descoperiti cu un examen medical.
Fisura anala. fisura anala este o ruptura mica in mucoasa care inveleste rectul si care cauzeaza aceleasi simptome ca hemoroizii, precum arsuri si sangerari. Pentru a confirma un diagnostic de fisura anala, doctorul trebuie sa efectueze un examen medical. In majoritatea cazurilor, medicul va observa o fisura anala sau chiar mai multe.
Tratamentele variaza in functie de fiecare individ in parte, si depind in mare masura de tipul si severitatea prezentata de fisura anala.
Fisura anala poate fi clasificata in doua moduri diferite: fisura anala cronica sau fisura anala acuta, in functie de cat timp ati avut fisura anala.
Daca suferiti de fisura anala acuta, la fel ca in cazul altor leziuni mici ale pielii, fisura anala acuta se va vindeca de la sine in cateva saptamani. Cu toate acestea, este posibil sa aveti nevoie de tratament pentru a reduce durerea si disconfortul provocate de fisura anala.
Doctorul va poate prescrie un laxativ pentru o defecatie mai usoara.
Puteti avea nevoie si de un anestezic local (gel sau unguent) pe care il puteti aplica direct pe zona afectata de fisura anala. Anestezicul, in general lidocaina, functioneaza prin desensibilizarea pielii, ajutand la reducerea durerii ascutite vii pe care o puteti resimti in timpul defecatiei.
Daca senzatia de arsura dureroasa persista mult timp dupa defecatie, este posibil sa va fie prescris un analgezic, ca ibuprofenul.
In cazul in care o fisura anala persista chiar si dupa tratament, aceasta fisura anala poate deveni cronica.
O fisura anala cronica poate necesita tratament chirugical. Doua tipuri de operatie pentru fisura anala sunt efectuate in ziua de azi, dilatatia anala si sfincterotomia interna laterala.
Suferiti de hemoroizi sau fisura anala cronica? Multe persoane, dupa ce asculta cu atentie sfaturile doctorilor, se indreapta inspre terapii alternative. De ce?
In primul rand pentru a evita operatiile de hemoroizi si fisura anala atunci cand este posibil.
Deoarece nici unul dintre aceste tratamente conventionale nu ataca radacinile problemei (hemoroizi sau fisura anala), fiind doar remedii temporare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu