Fisura anala – tratament si indepartare

Durere in fund..pe romaneste, asta cauzeaza o fisura anala. Asa cum sugereaza si numele, fisura anala este este o fisura sau o ruptura mica in canalul anal care provoaca sangerari, durere si disconfort.

Atunci cand o persoana dezvolta o fisura anala, defecatia devine un proces aproape imposibil, deoarece durerea provocata de fisura anala in timpul defecatiei poate deveni chinuitoare.

Situatia este si mai grava pentru aceia cu fisura anala care sufera de constipatie, deoarece trebuie sa depuna un efort suplimentar in timpul defecatiei, agravand fisura anala. Cand se intampla asta, se intensifica si sangerarea, ducand la aparitia picaturilor de sange pe hartia igienica sau pe capacul de toaleta.

Tinta oricarui tratament pentru fisura anala este ameliorarea durerii, datorita faptului ca durerea poate agrava si mai tare lucrurile.

Paracetamolul poate alina durerea provocata de fisura anala, dar in unele cazuri poate duce la constipatie asa ca trebuie sa fiti atenti ce analgezice folositi.

Alte persoane cu fisura anala prefera sa foloseasca servetele umede pentru bebelusi in loc de hartie igienica. Ideea este sa mentineti anusul cat de relaxat posibil, astfel incat sa nu existe prea multa presiune, mai ales in timpul dar si imediat dupa defecatie.

O idee buna pentru cei cu fisura anala este si spalarea zonei afectate cu apa, mai ales apa calduta, si uscarea ei. De fapt, mentinerea unui nivel ridicat de igiena este intotdeauna important, dar mai ales in cazul tratamentului pentru fisura anala.

Parte din tratamentul pentru fisura anala sunt si exercitiile aerobice si mentinerea unui nivel cat mai scazut de stres. O idee buna este si consumul mare de apa, cel putin 2 litri de apa pe zi pentru un adult. Atunci cand urina are o culoare galbui deschis, stiti ca aveti suficienta apa in organism. Bauturile alcoolice nu sunt bune in tratamentul pentru fisura anala deoarece deshidrateaza corpul si implicit reduc rapid nivelul de apa din organism.

Exista si cateva produse in tratamentul pentru fisura anala care pot fi aplicate usor peste zona anusului, pentru o ameliorare rapida. Aceste produse actioneaza intern, penetrand in membranele celulelor si afectand pozitiv imunitatea naturala a corpului uman. Cateva din aceste produse sunt solubile, asigurand absorbirea rapida in tesuturile umane, si ameliorarea rapida a durerii si sangerarii cauzate de fisura anala.

Alimentatia joaca si ea un rol important in tratamentul pentru fisura anala. Alimentele bogate in fibre, sunt usoare pentru stomac si nu exercita presiune asupra canalului anal.

Asa ca, cerealele, precum pastele, painea si orezul brun sunt bune. Alimentatia ar trebui sa includa si legume si fructe proaspete in fiecare zi. Daca aceste alimente nu va stau la dispozitie din diferite motive, puteti opta si pentru suplimente. Un stomac suparat poate inrautati lucrurile, pentru ca o persoana ar trebui sa mearga des la toaleta, asa ca incercati sa reduceti (eliminati pe cat posibil), uleiul si mancarurile grase din alimentatia dvs. mai ales daca suferiti de fisura anala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu